Chcete-li oslnit něčím esteticky efektivním, chuťově výrazným a zároveň jednoduchým, s tímto jídlem budete mít zaručený úspěch. Netradiční využití cibule a jemný, rozpečený kozí sýr jsou ideální kombinací, pokud chcete někoho uctít nebo si zkrátka jen dopřát trochu zdravého luxusu.
Na přípravu je potřeba:
- 2 velké cibule
- kozí sýr (tvarohový uvnitř, s plísní po okrajích)
- 1/4 hrnku kuskusu
- 1 barevnou papriku
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- 1-2 mrkve
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- balsamico ocet
Předehřejte gril v troubě na maximum. Cibule oloupejte a rozpulte tak, aby vám vznikly takové dva kulaté košíčky (takže ne podélně, ale příčně). Vydlabejte jejich vnitřky a nejširší, největší slupku položte na plech. Dejte ho pod gril a nechte hezky zezlátnout. Mezitím si nakrájejte na drobno část zbylé cibule, papriku a mrkev. Zpěňte cibuli s česnekem na olivovém oleji, přisypte připravenou zeleninu, chvíli opékejte a potom duste, aby mrkev změkla. Když je směs hotová, přidejte špenát, ten vám vše barevně doladí. Připravte si kukus a vmíchejte ho do zeleniny. Směsí potom vyplňte jednotlivé kalíšky. Na vrch posaďte tlustší kolečko kozího sýra a nechte ještě celé chvíli pod grilem, aby se na něm vytvořila krustička. Na závěr dozdobte lístky čerstvé bazalky a vše lehce zakápněte balsamicovým octem. Ten jídlu dodá nasládlou chuť, která hezky doplní papriku s mrkví. Můžete servírovat a oblizovat se až za ušima.:)
Koukám , že fotka se víc než hodila z mého blogu, alespoň, že je odkaz :/